Uitleg

Hoe werkt het ‘uitpakken’ van een .zip bestand?

Uitpakken van een .zip bestand

Wat leuk dat je een quiz hebt gekocht van ons! Hieronder vind je het stappenplan voor het uitpakken van het geleverde .zip bestand.

Heb je nou nog geen quiz in je bezit? Kijk dan snel naar het quizaanbod en je hebt hem binnen 5 minuten in je mailbox!

Wat is een .zip bestand?

Een zip-bestand is een gecomprimeerd bestand dat een of meer bestanden bevat. De bestandsgrootte van zo’n gecomprimeerd bestand is kleiner dan alle losse bestanden samen. Het zip-bestand neemt dus minder opslagruimte in en u hebt ook alle losse bestanden samengevoegd tot één bestand.

Zip-bestanden hebben de bestandsextensie .zip. Daarnaast zijn ze in de Windows Verkenner te herkennen aan het pictogram voor de bestandsnaam: een map met ritssluiting.

Zip-bestand openen in Windows

Een zip-bestand kun je op meerdere manieren openen. Het makkelijkste is om dubbel te klikken op het zip-bestand. Je ziet dan gelijk welke bestanden in het zip-bestand zitten. Alleen zijn deze bestanden nog gecomprimeerd (verkleind). Om de bestanden ‘uit te pakken’ doe je het volgende:

  • Klik met de rechtermuisknop op het zip-bestand.
  • Klik op Alles uitpakken.
  • Er verschijnt een nieuw venster. Hierin kun je via ‘Bladeren’ bepalen op welke plek op de computer de uitgepakte map wordt opgeslagen. Standaard is dat dezelfde plek als waar het zip-bestand staat.
  • Klik op Uitpakken.
  • In de Verkenner opent nu de map met de uitgepakte bestanden
Zip-bestand openen op Mac
  • Dubbelklik op het . ZIP-bestand dat u wilt openen op je Mac.
  • Als het bestand bevat meerdere bestanden , zal de Mac een nieuwe map met dezelfde naam als het . Zip-bestand op dezelfde locatie te maken.
  • Als het . Zip-bestand een enkel bestand bevat alleen , zal de Mac een nieuw bestand met dezelfde naam.

Mocht je er toch niet uitkomen? Neem contact met ons op via Whatsapp, de chat op de website, email of met het contactformulier en bieden je direct een passende oplossing.