Quizzen

Stappenplan voor het spelen van een quiz

Hoe speel je een quiz van Quiz2go in 3 eenvoudige stappen?

Wat leuk dat je een quiz hebt gekocht van ons! Hieronder vind je het ultieme stappenplan om de quizzen van ons te spelen. Volg dit stappenplan voor een gegarandeerde spannende en hilarische ochtend/middag of avond.

Heb je nou nog geen quiz in je bezit? Kijk dan snel naar het quizaanbod en je hebt hem binnen 5 minuten in je mailbox!

Stap 1: Voorbereiding

Kies of zoek een quizmaster die de quiz zal gaan leiden. De quizmaster verzamelt de quizbestanden die worden aangeleverd in je mailbox na een aankoop van een quiz op de website. De quizmaster gebruikt het bestand ‘Spelleider’ om de quiz te leiden.  Wil je gebruik maken van de bijgeleverde presentatie op een scherm? Stel deze dan in en zorg dat je eenvoudig het scherm kan bedienen.

Lees van te voren de regels even door en meld deze aan de deelnemende teams om onduidelijkheden te voorkomen. Deel daarna de scoreformulieren en eventueel andere formulieren (bijv. fotoronde) uit van de te spelen rondes. Zorg dat de teams pennen hebben om mee te schrijven en voorzien zijn van eventueel een drankje en een hapje. De quiz kan beginnen.

Stap 2: De quiz spelen

Nadat de regels van de quiz zijn voorgelezen aan de teams en de scoreformulieren en pennen zijn uitgedeeld kan de quiz beginnen.
De quizmaster legt aan het begin van elke ronde uit waar de ronde over gaat, hoeveel vragen er zijn en hoeveel punten er verdiend kunnen worden. Vertel de teams dat ze hun teamnaam en het rondenummer vermelden op het scoreformulier. Lees nu de vragen 1 voor 1 voor. Na de eerste keer voorlezen van een vraag kan je hem na 10 seconden nog een keer herhalen. Heb je alle vragen van een ronde gehad? Dan kan de quizmaster ervoor kiezen om alle vragen nog eens voor te lezen.

De ronde is nu voorbij. Haal de scoreformulieren van de teams op om ervoor te zorgen dat er geen aanpassingen meer worden gedaan. Je kan ervoor kiezen om de antwoorden van de vragen door te nemen na een voltooide ronde. Dit kan echter ook helemaal aan het einde. Net waar de voorkeur ligt van de quizmaster. Wil je de tussenstand bijhouden? Kijk de ronde dan gelijk na via het antwoordenformulier die in het ‘spelleider’ bestand staat. Deze tijd kun je ook prima gebruiken als pauze tijdens de quiz.

(Ben je met een groot aantal spelers? Dan is het handig om iemand anders de antwoorden van de teams te laten nakijken, dit voorkomt een hoop nakijk werk aan het einde van de quiz).

Stap 3: Het einde van de quiz

Heb je alle rondes die je wilde spelen gespeeld? Kijk dan alle gespeelde rondes na met het antwoordenformulier. Aan de onderkant van de scoreformulieren van de teams kun je het behaalde puntenaantal van de ronde opschrijven. Tel de punten van alle rondes per team bijelkaar op en de eindstand is bekend.
Nu kan je de prijsuitreiking gaan houden. Je kunt natuurlijk strijden om de eer, maar eventuele prijzen zijn natuurlijk ook leuk!